Museum for papirkunst

Velkommen til
papirets verden

Blokhus, Danmark

Museet holder lukket grundet Corona-virus. Besøg vores webshop – tryk her!

Ethvert køb på webshoppen bidrager til museets fortsatte drift. Mange tak!

Besøg

Når du træder ind i vores udstillinger, vil du fornemme, at tiden går lidt langsommere. Papirkunst er nemlig fordybelsens kunstform – for skaberen såvel som iagttageren. Her kan du glemme tiden for en stund og fortabe dig i fascinerende værker, der giver stof til eftertanke.

Oplev papirkunst i verdensklasse i vores kerneudstilling og skiftende særudstillinger.  Køb helt unikke gaver og papirprodukter, brugskunst og designvarer i butikken og nyd kortrejst mad i cafeen. Museets Papirværksted giver alle gæster mulighed for at udforske deres kreativitet med papiret som materiale. Klik dig videre og læs mere om de oplevelser, der er i vente…

Besøg vores helt nye webshop lige her!

Film fra åbningen af Museum for Papirkunst 23. marts 2018. Musik af Benjamin Koppel & Morten Zeuthen.

×

Før besøget

 • Grundet Coronavirus holder museet lukket – i hvert fald frem til den 13.april. Følg med her.
 • Fra 2.1.2020 og frem til påske: tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag fra 10 – 16
 • OBS! Cafeen byder på stort udvalg af drikkevarer samt papirpyntede kager og håndlavede flødeboller. Frokost skal forudbestilles senest dagen i forvejen inden kl. 15: +45 60129492
 • Med forbehold for ændringer
 • Voksne 80,-
 • Medlemmer af ÆldreSagen 70,- (husk at vise os dit medlemskort ved receptionen, vi kan ikke udbetale rabatten på efterkrav.)
 • Børn (3-11) 40,-
 • Børn under 3 år gratis
 • +89: fri entré
 • Årskort 250,- (Læs om årskortet her).
 • Klippekort med 10 x entré 700,-
 • Grupper fra 20 personer se ‘For grupper’.

Museum for Papirkunst ligger i Hune ved Blokhus i Nordjylland. Det er let at komme hertil med offentlig transport fra nærliggende byer som Aalborg og Frederikshavn (bussen stopper 10 meter fra museets entré). Kommer du i bil, kan du parkere lige udenfor på vores store p-plads.

Book en af de populære omvisninger til din forening eller gruppe. Kontakt os på tlf. +45 60129492, eller send din forespørgsel til info@museumforpapirkunst.dk. For yderligere information se ‘For grupper’

Museum for Papirkunst er på kort tid blevet et usædvanligt populært udflugtsmål, også for grupper. Vi tilbyder rundvisning, workshops og cafébesøg. Kontakt os for at høre nærmere.

Vi tilbyder grupperabat for grupper fra 20 personer under forudsætning af at der betales samlet for hele gruppen.

Frokost eller eftermiddagskaffe er et populært valg for grupper der besøger museet. I vores hyggelige café tilbyder vi kortrejst mad fra kvalitetsleverandører. Her venter dig kunstneriske smagsoplevelser af udsøgt kvalitet: smukke papirpyntede kager, frisksmurte sandwich og charcuteribræt med hjemmerørte tapernader. Vi har et bredt udvalg af drikkevarer og friskmalet kaffe. Se mere under ‘Café’.

Grupper bedes bestille mindst 5 hverdage i forvejen, så vi kan sikre jer den bedst mulige oplevelse.

De fleste gruppebesøg varer to timer.

Ring til +45 6012 9492 eller mail til info@museumforpapirkunst.dk – så finder vi sammen den løsning der passer bedst til netop jeres oplevelse.

 

Før besøget

Åbningstider, priser, find vej

×

Om museet

Du tænker måske, at du kender papir. Det fine materiale af fibre, som er en selvfølgelig del af vores hverdag: Avispapir. Brevpapir. Bagepapir. Indpakningspapir. Kopipapir. Men papir er meget mere end det.

Hos Museum for Papirkunst udfolder der sig en ny og spændende verden for øjnene af dig. En verden af sanseindtryk, som vil ændre dit syn på det hvide materiale. Museum for Papirkunst er det eneste kunstcenter i Norden, der har papiret som omdrejningspunkt: klippet, formet, foldet, revet eller skåret. Her kan du opleve imponerende samtidskunst, håndværk og design af papir, skabt af både nationale og internationale kunstnere.

Tid for eftertanke

Netop eftertanke og fordybelse er mangelvarer i vores moderne hverdag. En hverdag, som er præget af rastløshed, hastværk og høje krav. Museum for Papirkunst er et åndehul og et frirum, hvor ro og refleksion er i centrum. Et sted, hvor du kan stoppe op, glemme tiden for en stund og bare lade dig rive med. Slow Art er kunst, der tager tid. Både at mestre, udføre og iagttage. På Museum for Papirkunst oplever du slow art i verdensklasse, og hvert år deltager museet i markeringen af International Slow Art Day.

Papir som udtryksform

Papir er et fascinerede materiale, som længe har spillet en central rolle i vores hverdag. De fine ark, som bliver til af træ, har i århundreder bundet mennesker og kulturer sammen og gjort det muligt at nedfælde love, religioner og historiske begivenheder.

Vi har brugt det til at udveksle ideer og kommunikere, skrive breve, aviser og kontrakter. I dag foregår det meste på computer, og papirets rolle i vores dagligdag har ændret sig markant. Men det mangfoldige materiale rummer utallige muligheder og kan bruges til meget mere end det, vi traditionelt forbinder det med. Det er også et afsæt til stor kunst – psaligrafi, origami, decoupage, skulptur og andre imponerende udtryksformer.

Bag museet

Museum for Papirkunst er grundlagt af Bit-Denmark ApS i samarbejde med Den Almennyttige Fond for Psaligrafisk Kunst.

Else Marie Bukdahl, Anne Vilsbøll og Anni G. Walther

Joensuu Art Museum, Finland; Paparsbruk Museet, Sverige; Telemarksgalleriet, Norge og Museum for Papirkunst, Danmark.

Tak til alle der har støttet Museum for Papirkunst. Henvend dig og hør om mulighederne for at blive sponsor hos Museum for Papirkunst.

 

Om museet

Læs historien om Museum for Papirkunst her.

×

Museumsbutik

Leder du efter en fødselsdagsgave, værtindegave, en gave til bryllupsparret eller konfirmanden, så finder du det hos os.

I butikken har vi blandt andet smukke håndlavede notatbøger, postkort, porcelænsservice med papirklipdekor, håndlavet papir, sakse, kunsthåndværk, bøger, et stort udvalgt af juleprodukter og spiseligt papir.

Har I været gift i 1 år? Så er det tid til at fejre Papirbryllup! Kom ned i butikken og se de mange flotte dekorationer til jeres fest, og lad os hjælpe jer med at fejre kærligheden.

Det smukke porcelænsservice ZELESTE, designet af Bit Vejle, udført af Porsgrund Porselænsfabrik, sælges som det eneste sted i Danmark hos Museum for Papirkunst.

Bit Vejles kunst sælges som nummererede og signerede værker i butikken.

Når du køber et årskort hos Museum for Papirkunst er du med til at støtte museet for fremtiden. Et årskort koster 250.- og giver følgende fordele:

 • Fri entré til kerneudstilling og særudstillinger gennem hele året
 • Modtagelse af vores nyhedsbrev
 • Månedens produkt: hver måned kan du som årskortholder købe et udvalgt produkt fra vores museumsbutik med 10 % rabat!

Disse arrangementer og mange flere kan du opleve i løbet af året:

 • Påskeudstilling med gækkebreve og påskeværksted
 • Workshops
 • Forårsfernisering
 • International Slow Art Day
 • Efterårsfernisering
 • Juletræet tændes
 • Lucia-optog
 • Juleværksted

Årskortet er i visitkortformat let at tage med!

Årskortet kan tegnes som gavekort og købes i vores butik.
Årskortet er gyldigt fra d. 1/1 til d. 31/12 i indløsningsåret.

 

Museumsbutik

Her finder du bl.a. papirprodukter, DIY, gaveideer, papirkunst- og kunsthåndværk samt Bit Vejles unikke designs.

×

Café

I den hyggelige café venter dig kunstneriske smagsoplevelser af udsøgt kvalitet. Smukke papirpyntede kager, frisksmurte sandwich og charcuteribræt med hjemmerørte tapernader og et bredt udvalg af drikkevarer og friskmalet kaffe. Husk, at I kan besøge cafeen uden at betale entré. Se vores smiley-rapporter her.
Foto: Poul NymarkFoto: Poul NymarkFoto: Poul Nymark

Foto: Poul Nymark

Menu

Kaffe, 2 varianter. Fra Nørresnede Kafferisteri. Lille kande (35cl.) 35.-
Kaffe, 2 varianter. Fra Nørresnede Kafferisteri. Stor kande (1 l.) 90.-
The, Østerlandsk. Grøn te m. gojibær 35.-
The, Østerlandsk. Sort te, økologisk earl grey 35.-
Øl, flere varianter. Fra Skagen Bryghus (50cl.) Se udvalg i baren 65.-
Nybro æblemost m. forskellige smage. Se udvalg i baren 22.-
Danskvand m./u. citrus (25 cl.) 20.-
Coca-cola (25 cl.) 20.-
Vand, pr. kuvert 10.-
 Vin glas flaske
Rødvin, Frankrig. Louis Invino, Merlot. Vin de Pays d’Oc 55.- 185.-
Rødvin. Frankrig. Château de Ruth Grande Sélection, Côtes Du Rhône, 2016 75.- 250.-
Hvidvin, Frankrig. Louis Invino, Sauvignon Blanc. 55.- 185.-
Hvidvin. Frankrig. La Forge Estate Viognier, 2016. Vin de Pays d’Oc 75.- 250.-
Grøn matcha-muffin 38.-
Fragilite med dansende ballerina 38.-
Brownie med Bit Vejle design 45.-
Tebolle med smør 25.-

Fra 11.00-16.00. Bestil bord: 6012 9492.

Charcuteribræt med udvalgte udskæringer og tapenader

Fire udvalgte udskæringer fra Rævhede Naturprodukter, hjemmerørt mayonnaise, hjemmelavet hummus, hjemmesyltede rødløg og rørt semidried tomatpasta. Pris pr. pers.

119.-
Sandwich m. hjortekølle

Hjemmerørt mayonnaise, peberrod/tranebær-spread  og mørt hjortekød fra Rævhede Naturprodukter.

58.-
Tebolle med pålæg

Dagens udskæring fra Rævhede Naturprodukter. Bollen fra Hune Bageri akkompagneres med Ryaa smør m. Læsøsalt og en tapernade.

48.-

Leverandører

Velkommen til en verden af specialiteter og delikatesser

Efter mange år som jægersoldat valgte Jimmy Lunde Havgaard i 1989 at tage orlov fra Jægerkorpset. Orloven blev brugt på at istandsætte og starte dét som i dag er kendt som Rævhede Naturprodukter. Rævhede Naturprodukter har specialiseret sig i stort set ALT hvad hjertet kan begære indenfor vildt – fra både ind- og udland.

Rævhede startede med det mål og ønske at fremstille kvalitetsvarer baseret på vildtkød samt at give forbrugerne et alternativ, når det gælder udbuddet og udvalget af kvalitetsfødevarer på det danske marked. Og samme mål og ønske har de den dag i dag. Gennem årene har Rævhede Naturprodukter modtaget adskillige priser for deres specialiteter – som alle fremstilles med respekt for gode gammeldags håndværksmæssige traditioner.

Et brødhus hvor det gode håndværk er i centrum

Brød har siden tidernes morgen været en central ingrediens i vores hverdag. I Hune Bageri er respekten for dette stolte håndværk og dermed for brødet, hvad det i bund og grund handler om. Frembringelsen af det kvalitetsprodukt Hune Bageri er stolte over at levere til deres kunder er en process, som starter allerede ved indkøb. Hune Bageri arbejder fokuserede på at sikre, at de råvarer der bruges har den højeste kvalitet.

Når kaffe bliver personlig..

Nørresnede Kafferisteri er et lille familiedrevet firma, som brænder for god kaffe. I spidsen står Brian Sigtenbjerggaard som i 2014 sagde sit job op, og kastede sig ud i sin passion for god kaffe. Nørre Snede Kafferisteri importerer selv deres kaffebønner, som er udvalgt i hele verdenen. De rister altid kaffen i små portioner, hvilket sikrer at kaffen altid er friskristet. Risteprocessen er en langsom ristning, hvilket betyder at bønnen får tid til at udvikle sin aroma. Kaffen håndpakkes hurtigt efter ristningen, derved beskyttes kaffen optimalt.

Brygget med omhu og bør skænkes med kærlighed

Skagen Bryghus er beliggende i “hjertet” af Skagen. På Skagen Bryghus brygges specialøl som tappes på deres eget tapperi. Flere af deres øl har vundet flotte priser, senest juleøllen ‘Den gale Skovnisse’ som Nordens bedste juleøl (28/10/18). På Museum for Papirkunst føres et bredt udvalg.

Østerlandsk Thehus blev grundlagt i 1889 af en dansk marinesoldat, der havde deltaget i den engelske Dronning Victorias 50 års jubilæum i året 1887. Det engelske Admiralitet havde budt på en the, der gjorde så stort et indtryk på menig Søren Vilhelm Jacobsen, at han tog opskriften på blandingen med hjem til København. Her grundlagde han Østerlandsk Thehus, hvor den specielle ”Admiralitetsthe” stadig er en af Husets blandinger. Denne the har gennem årene været skattet ikke blot af borgerne i København, men af kunder fra det ganske land.

 

Café

I den hyggelige café venter dig kunstneriske smagsoplevelser af udsøgt kvalitet.

×

Papirværksted

 

I en digitaliseret verden, hvor tid er en mangelvare, er det vigtigere end nogensinde før, at vi lader fantasien og kreativiteten få frit løb. At vi dyrker den skabertrang, der bor i os alle, og fordyber os i noget, der udfordrer vores fantasi og finmotorik.

Det har du mulighed for i vores papirværksted, hvor vi er nysgerrige og udforsker papirmaterialet og stimulerer til nytænkning hos både børn og voksne.

I Papirværkstedet kan du slippe din indre papirkunstner løs og prøve kræfter med kunsthåndværk, gækkebreve, origami eller papirsilhuetter – selvfølgelig under kyndig vejledning af vores hyggelige medarbejdere. Design f.eks. din egen lampeskærm, fold et papirfly, byg en drage, eller lav de fineste indbydelser, bordkort eller papiræsker.

Har du nogensinde spist et stykke papir? Hos os kan du dekorere, pynte og spise dit helt eget kunstværk.

I butikken kan du købe kreative papirprojekter som du kan tage med hjem, give i gave eller lave i papirværkstedet.

Silhuetkabinet

Gå ikke glip af vores populære silhuetkabinet, her får du hjælp til at klippe dit eget silhuetportræt! En fantastisk gave til bedsteforældre, onkler, tanter, mor, far, kæreste og ven.

Papirværksted

I Papirværkstedet slippes din indre papirkunstner løs!

Udstillinger

Hos Museum for Papirkunst udfolder der sig en verden af sanseindtryk, som vil ændre dit syn på det hvide materiale. Oplev kerneudstillingen af Bit Vejle, de skiftende udstillinger med internationale og nationale anerkendte papirkunstnere, papirkunsthåndværkere og papirdesignere.

×

Med saksen som pensel

Glem tiden for et øjeblik, og træd ind i dansk-norske Bit Vejles fascinerende og forunderlige verden af papir. I museets kerneudstilling har den verdensberømte psaligraf samlet et bredt udvalg af de mange imponerende værker, som hun har skabt med sin broderisaks igennem de sidste 30 år.

Bit Vejle udstillede for første gang på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim i 2008, og siden er hendes værker vist på førende museer som Nationalmuseum i Stockholm, ’Victoria & Albert’ i London, Nordic Heritage Museum i Seattle, Today Art Museum i Beijing og H.C. Andersens Hus i Odense. Foruden sine udstillinger, der har sat publikumsrekorder verden over, har Bit Vejle samarbejdet med en lang række eksklusive brands. Hun har udført bestillingsopgaver for bl.a. det franske modehus Hermés, Hilton Hotel, Porsgrund Porcelænsfabrik, Nidarosdomen, Røros Tweed og Georg Jensen.

Bit Vejles verden består af fortællinger med smukke motiver, men hendes kunst er mere end kønne blomster og fugle. Hvert eneste papirklip har sin særlige historie at fortælle og inviterer tilskueren til at reflektere og fortolke. Nogle rører ved alvorlige emner, mens andre hylder glæden i de små ting.

At male med saks

Psaligrafi er græsk og betyder direkte oversat at male/tegne med saks. Kunstformen har oprindelse i Kina, hvor papiret blev opfundet, og herfra spredte den sig via Silkevejen til resten af verden i løbet af 1300-tallet. Kineserne betragter stadig psaligrafi som deres nationale kunstart, men også i Danmark har vi en stærk tradition for papirklip. Bl.a. takket være H.C. Andersen, der foruden at skrive sine berømte eventyr også fortalte historier ved hjælp af saks og papir. Og så naturligvis gækkebrevet, som er en særligt dansk tradition med rødder tilbage i 1800-tallet.

Fordybelsens kunst

Psaligrafi er langsomhedens og fordybelsens kunstform og er indbegrebet af slow art. En disciplin, som kræver tid og kunstnerens fuldkomne koncentration. Hvert eneste klip er nøje planlagt, og der er ikke plads til fejl, når penslen er en broderisaks og lærredet et fint og skrøbeligt stykke papir. Det er bl.a. det, der gør psaligrafi så betagende. At betragte et værk, som er skabt over hundredevis af timer med en helt utrolig indlevelse og tålmodighed.

Følg Bit Vejles internationale udstillinger

Bit Vejles vandreudstilling ‘Scissors for a Brush’ rejser verden rundt og er booket helt frem til 2023. Følg med og se hvor udstillingen vises.

Med saksen som pensel

Kerneudstilling: Gå på oplevelse i Bit Vejles magiske papirklip, som har rejst verden rundt og vundet stor international anerkendelse.

×

Poetry in Paper

4. oktober 2019 – 18. marts 2020

Papir er et fascinerende materiale, som i århundreder har spillet en central rolle i vores hverdag. Vi har brugt papiret til at udveksle ideer, kommunikere, skrive breve, aviser, love og kontrakter. I udstillingen Paper in Poetry skal vi udforske kunst skabt i papir, i tankevækkende kombination med og gennem brug af bøger, forfatterskab, poesi og digital kunst, hvor bøger opleves på en helt ny og overraskende måde.

Medvirkende kunstnere:

 

H.C. Andersen

”…at klippe, det er den første Begyndelse for Digteriet…”

H.C. Andersen i et brev til Dorothea Melchior 21.juli 1867

Vi udstiller H.C. Andersens berømte papirklip “Møllemanden”.

Mange klip fra H.C. Andersens hånd rummer i sig en gåde, en rebus eller en form for morsomt ordspil man kan forsøge at løse. Med dette specifikke klip, ofte kaldet Møllemanden, ses et af eventyrforfatterens yndlingsmotiver og han klippede det mange gange livet igennem. Eksempelvis skabte han også motivet som både mand ”Møllefa’er” og kvinde ”Møllemo’er” samt talrige andre versioner med varierende detaljer og farvekombinationer.

Su Blackwell

Su Blackwell (1975) skaber papirskulpturer og tredimensionelle dioramaer, der ofte er centreret omkring ungpigekarakterer, som placeres i en eventyrlig og poetisk verden, hvor nysgerrigheden og flygtigheden iscenesættes i folkloristisk inspirerede rammer. I arbejdsprocessen og billedsproget udforsker hun følelser og stemninger som melankoli, angst samt barndommens sårbarhed, uskyld og forundring. Su Blackwell reflekterer i sin kunst over den implicitte skrøbelighed, som ligger i drømme, ambitioner og livet selv. Denne refleksion kommer til udtryk i hendes behandling af papiret, som hun udsætter for irreversible og til dels destruktive ændringer, med efterfølgende genskabelse i nye kontekster. Blackwell er født i industribyen Sheffield, men lever i dag i sydengelske Hastings, hvor hun også kreerer sin kunst. Ud over sine udstillinger af bogskulpturer i hele verden, har hun illustreret The Fairytale Princess, en samling af syv klassiske eventyr. Blackwell udformer eventyrlige 3D fortællinger som vokser direkte ud af bogen – ud af ordene på bogens sider. På Museum for Papirkunst vises bogskulpturen:  ”Den lille pige med svovlstikkerne”. Se mere om Su Blackwell på hendes hjemmeside. 

Museum for Papirkunst

Foto af Poul Nymark

Amanda Betz

Amanda Betz (1978) udfordrer grænserne for papiret som materiale og arbejder med meget forskellige manuelle og maskinelle fremstillingsformer. I denne udstilling bidrager Amanda Betz med en række værker, der hver især udforsker form og rum.  Med digtsamlingen Close to Nature, iagttager Betz markerne og kornet gennem en linse, inspireret af blandt andet den japanske stenhave og dens ”zen-tilstand”. Sammensmeltningen af kunstværker og digte, der udspiller sig i en åben dialog mellem sproget, papiret, marken og mosen, er blevet til i samarbejde med Peder Frederik (1978), der er uddannet fra Forfatterskolen i 2006.  Med udgangspunkt i de danske marker som et meditativt rum, søger Amanda Betz med sine værker at opnå og vise den ro, som opleves gennem naturen og dens rytmer. Betz blev færdiguddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i 2005 og bevæger sig hyppigt i et krydsfelt mellem kunst, design og arkitektur.

Amanda Betz tager som arkitekt altid udgangspunkt i papir, når hun arbejder. I samarbejde med forfatteren Peter Frederik, laver hun en digtsamling som er en dialog mellem papiret og ordet. Close to Nature er arbejdstitlen, og det drejer om at se på den danske natur med japanske øjne. Læs om Amanda Betz på hendes hjemmeside og her.

Close to Nature støttes af: Danmarks Nationalbank, L.F. Foght, Aage og Johanne Louis Hansen, Republikken samt Statens Kunstfond Projektstøtte.

Foto af Poul Nymark

Cecilia Levy

Cecilia Levy (1963) er en svensk kunstner samt tidligere bogbinder og grafisk designer. Siden 2009 har hun eksperimenteret med blandt andet stivelse og papmacheteknikker, med hvilke hun transformerer papir fra gamle bøger til tredimensionelle objekter. I sine værker leger kunstneren med ødelæggelse og genskabelse. Hun destruerer bøgerne for efterfølgende at genskabe dem i nye former og udtryk. Når Levy udvælger sine ark og bøger, har hun et særligt fokus på den enkelte bogs specifikke historie, slid, brug og særpræg, som dermed får mulighed for at leve videre i en ny kontekst. Cecilia Levys objekter kan ses på Sveriges Nationalmuseum og er desuden udstillet internationalt. Levy præsenterer på udstillingen Poetry in Paper en række udvalgte værker, hvor hendes gentænkning af de gamle papirark og bogsider træder tydeligt frem i nye udformninger og figurer. Lær mere om Cecilia Levy på hendes hjemmeside.

Cecilia Levys udstilling er støttet af Iaspis.

Foto af Poul Nymark

Brian Dettmer

Brian Dettmer (1974) er repræsenteret i Poetry in Paper med værket Western Civilizations, der indgår i en serie af fire værker. Disse værker er skabt af den klassiske historiehåndbog af samme navn. Værkserien kan ses som en kommentar til, hvordan engang relevante og acceptable verdenssyn i dag kan synes forældede og antikverede. Derved revurderer værket fortidens tanker og handlinger. Dettmer er en amerikansk kunstner, der siden 2013 har boet og udøvet sin kunst i New York. En stor del af hans arbejde centrerer sig om Western Civilizations og dens potentiale for fysisk transformation igennem kunstnerens bearbejdning. Bøgerne ”forsegles”, hvorefter kunstneren med nærmest kirurgisk præcision bearbejder dem med redskaber såsom skalpel og pincet. Som resultat heraf fremvises udvalgte billeder, sider og bogfragmenter på en helt ny måde. Dettmer takler også større fysiske formater gennem forarbejdning af skulpturer af stablede bøger. Under tilblivelsesprocessen stabiliseres bogskulpturerne med lak, og det endelige udtryk manifesterer sig efterhånden, uden en på forhånd tilrettelagt plan fra kunstnerens side.

 

Adrien Mondot & Claire Bardainne

Adrien M (1979) og Claire B (1978) er en alsidig og eksperimenterende fransk kunstnerduo, der i fællesskab udforsker en bred vifte af materialer, hjælpemidler og tematikker. De er repræsenteret i Poetry in Paper med værket Snow does not make sense, som både er en retrospektiv bog om kunstnerne samt deres hidtidige virke og et interaktivt totalkunstværk i sig selv. Bogens sider transformeres ved hjælp af moderne teknologi til individuelle, interaktive scener, hvor duoens ambitiøse og multifacetterede arbejder vækkes til live og åbenbares for beskuerens øjne. Adrien M og Claire B’s grænseoverskridende sammensmeltning af performance og lyd, lys, digitale virkemidler og teknologi har som ambition at skabe en bevægelsens kunst, der sætter menneskekroppen i relation til digitale og grafiske virkemidler og elementer. Adrien M har en baggrund som datamatiker, jonglør og performancekunstner, mens Claire B har erfaring som kunstner, grafisk designer og scenograf.

De to franske kunstnere skaber digital kunst og har udviklet projekter indenfor det, de kalder tidløs poesi. De udstiller en bog, som ved hjælp af en app og tablet/mobiltelefon bliver levende. Læs om det spændende koncept på kunstnerenes hjemmeside.

 

Bit Vejle

Ballerina Bulldog konceptet består af 22 papirklip med figuren ”Ballerina Buldog” som hovedperson. Konceptet er rodfæstet i Søren Kierkegaards filosofi.

Kierkegaard fortæller om livsvejen vi alle går på (Ballerinaens line). På et tidspunkt i livet deler vejen sig i to. Vi må stoppe op og beslutte om vi skal gå til højre eller venstre. Vi tager en beslutning og fortsætter ud ad livsvejen vi har valgt. MEN, det som er så vidunderligt er, at på et tidspunkt deler vejen sig på ny – og dermed får vi altså mulighed for at tage et nyt og klogere valg.

Det er ikke tilfældigt at det lige netop er en balletdanser Bit Vejle har valgt som hovedperson i dette koncept. Balletdanseren er brugt som et symbol på hvad der er muligt for et menneske at opnå, når man yder en indsats; for en balletdanser må arbejde uendeligt hårdt og målrettet i mange, mange år, for at kunne yde optimalt i sin kunst.  Danseren har (ligesom et papirklip) ikke ord, men bruger udelukkende sig selv, sin viljestyrke, passion og krop til at formidle sine historier.

Mette Olsen og Tinne Delfs

Den aarhusianske kunstnerduo bestående af tekstil- og smykkeformgiveren Mette Olsen (1953) og skribenten Tinne Delfs (1957) har med værket Perler transformeret kvindelige danske forfatteres litterære perler til fysiske perler, udformet og behandlet, så man ved første øjekast ikke kan se, at de er skabt af findelt, kogt og derefter blendet bogmasse. De håndlavede perler bliver til gennem en månedlang proces, der i sig selv kan minde om skriveprocessen. Perlekæderne bliver i løbet af tilblivelsen behandlet så de får en skinnende og glødende overflade med karakter af ægte perlemor. Denne tvetydighed i materialet underbygger dobbeltheden i Perler som både litterære og ”ægte” perler. Perlekæderne repræsenterer udelukkende en æstetisk værdi tilsvarende den åndelige værdi, en bog kan skænke sin læser. Værket præsenteres som en kombination af de fysiske perlekæder og en fotoserie, der viser en anden række kvindelige forfattere smykket af perlerne. Gennem denne fotoserie bliver forfatterne både åndelige og fysiske bærere af den fælles sproglige og litterære kulturarv.
Forfatterne som indgår i Perler er: Majse Aymo-Boot iklædt Hold kæft og vær smuk af Vita Andersen, Christina Hesselholdt med En Dødsnat af Marie Bregendahl, Nanna Storr-Hansen med Ødelæggelsen 1-11 af Majse Aymo-Boot og Kirsten Thorup med Sommerfugledalen af Inger Christensen.

I udvalget af litterære værker indgår både digte, romaner og noveller – de smalle, folkelige såvel som de hyldede værker er med.

Mette Olsen og Tinne Delfs udstilling er støttet af Statens Kunstfond.

Foto af Poul Nymark

Digter Nanna Storr-Hansen med Ødelæggelsen 1-11 af Majse Aymo Boot

Poetry in Paper

Kunstnere fra ind- og udland udforsker bogens muligheder.

×

Ballerina Bulldog

Fortællingen om Ballerina Bulldog er baseret på Søren Kierkegaards filosofi. Udstillingen viser Ballerina Bulldog, som, med hjælp af sine power tools, tager ansvar for sin linedans gennem livet. Foto af Ambiente.

Med sig på sin livsrejse har Ballerina Bulldog en række forskellige powertools (indre kræfter), som hun tager frem og anvender, når hun har brug for ekstra styrke. Livskraften henter hun fra sit hjerte. Ballerinaens allervigtigste powertool er bulldogen. Bulldogen er tydeligvis ikke smuk, men den har personlighed og er trofast! Derfor er bulldogen et symbol på, at man skal være sig selv og stå ved den, man er.

Ballerina Bulldog-konceptet består af 21 papirklip med figuren Ballerina Bulldog som hovedperson.

Det er ikke tilfældigt, at det lige netop er en balletdanser, Bit Vejle har valgt som hovedperson i dette koncept. Danserinden er ikke castet, fordi hun er pæn. Snarere tværtimod! Hun udgør et symbol på, hvad der er muligt for et menneske at opnå, hvis man gør en indsats for det selv. En balletdanser skal arbejde uendeligt hårdt og målrettet i mange, mange år for at kunne yde optimalt i sin kunst.

Konceptet er rodfæstet i Søren Kierkegaards filosofi. Kierkegaard fortæller om livsvejen, vi alle går (ballerinaens line). I løbet af livet vil vejen af og til dele sig i to. Så bliver vi nødt til at stoppe op, tænke os godt om og beslutte, om vi skal gå til højre eller til venstre. Vi træffer en beslutning og fortsætter ud ad livsvejen, vi har valgt. OG det, som er så vidunderligt, er, at på et tidspunkt deler vejen sig på ny – og vi får derved mulighed for at træffe et nyt og endnu klogere valg.

 

Ballerina Bulldogs powertools

På sin linedans gennem livet henter Ballerina Bulldog sine powertools frem, når hun står overfor udfordringer, som kræver en løsning. Powertools’ene skal minde os om, at vi alle har en masse indre kraft at trække på, når vi har behov for det.

 

BULLDOG Bjæf, når livet bidder, og vær tro mod dig selv.
NØGLE Du har magt til at åbne og lukke for ting i livet.
HJERTE Hav hele hjertet med i alt, hvad du gør.
DUE Slut fred med dig selv og din nabo.
HUMLEBI Det umulige er muligt, bare du vil det nok.
SLAGBOR Du kan flytte bjerge.
TRYLLESTAV Skab magi i dit eget liv.
46664 Tilgiv som Mandela.
HÅNDMIKSER Pisk stemningen op, når det behøves.
SOMMERFUGL Du kan altid forandre dig.
SAKS Brug din kreativitet.
KRONE Du er dronning i dit eget liv. Du bestemmer selv love og regler for, hvordan dit liv skal leves.
TIMEGLAS Tag vare på tiden, brug den godt.
TERNING Vov at tage chancer.
KAGE Husk at forsøde dit liv.
VIOLIN Lyt og find dit livs melodi.
ANKER Opgiv aldrig håbet.
KORS Tro på noget større end dig selv.
GAFFEL Spis klogt og tag vare på kroppen.
LÅS Sammenhold og loyalitet giver styrke.
REVOLVER Sigt mod dine mål.
VINGER Brug fantasien til at opdage nye muligheder.

 

Ballerina Bulldog viser vejen for børn og unge

Der stilles store krav til børn og unge i dag – og mange børn og unge stiller urimeligt høje krav til sig selv. Så høje, at det kan blive et alvorligt problem.

Den yngre generation befinder sig billedligt talt på en vanskelig linedans i begyndelsen af livet. Hver dag skal de balancere mellem massive krav fra omverdenen og andres og egne idealer, som er svære at leve op til. De forsøger at tilpasse sig og tilegne sig egenskaber, som de tror forventes udefra. Det betyder, at de mister eller aldrig kommer i kontakt med deres egne enestående, personlige egenskaber og styrker. Resultatet er, at de bliver ulykkelige og i værste tilfælde kan det føre til psykisk og fysisk sygdom.

Måske vil en rollemodel, som de kan spejle sig i, kunne hjælpe? Vi må have Ballerina Bulldog på banen.

Ballerina Bulldog kan, som mange børn og unge, ikke længere holde til at skulle at leve op til alle de høje krav. Hun har derfor besluttet at finde sin egen måde at balancere på sin line gennem livet. Og mestringsteknikken, som hun benytter, vil hun gerne dele med andre.

Ballerina Bulldogs vision

Ballerina Bulldog-konceptet skal glæde børn og unge, motivere dem til at blive bevidste om deres indre styrker og inspirere dem til at blive den bedste udgave af sig selv.

Ballerina Bulldog

Udstillingen viser Ballerina Bulldog, som, med hjælp af sine power tools, tager ansvar for sin linedans gennem livet.

×

Tidligere udstillinger

22. marts 2019 – 22. september 2019

Dialog, forståelse og gensidig inspiration er nøgleorderene for Museum for Papirkunsts hovedudstilling 2019. Gennem Paper Dialogues får publikum mulighed for at opleve både kinesisk, nordisk og Jersey’ klippekunst for DRAGEN som fælles tema knytter de tre nationer sammen.

Hvad sker der når den kinesiske, nordiske og angelsaksiske drage mødes? Når de tre drager står overfor hinanden i samme udstilling, vil dette repræsentere starten på en ny og større samtale, hvor alle er inviteret til at deltage.

Udstillingen er støttet af Spar Nord Fonden og Kulturministeriets udlodningsmidler.

Udstillere:

Professor Qiao, Cafa University, Beijing.

Layla Arthur & Emma Reid fra ArtHouse Jersey.

Bit Vejle, Danmark/Norge

 

Læs Professor Qiaos artikel om udstillingen lige her.

Fernisering

Den officielle åbning foretages af Kulturminister Mette Bock, den kinesiske ambassadør Mme Deng Ying og den norske ambassadør Aud Kolberg. Der er fernisering for VIP fra kl. 14.00-16.00. Har du årskort inviteres du også til denne event. Fra 16-17 er der åben for alle, fri entré.

Paper Dialogues er resultatet af et kunstnerisk projekt etableret i forbindelse med det diplomatiske samarbejdsjubilæum mellem Norge og Kina i 2014. Udstillingen blev først vist i Beijing, hvorefter den vandrede til Shanghai, Oslo, Trondheim og senest Jersey. Xiaoguang Qiao er både professor og anerkendt kunstner. I årtier har han udforsket moderne kunst baseret på traditionel folkekunst. Han er professor ved the Chinese Academy of Fine Arts i Beijing (CAFA), hvor han også er direktør for Intangible Cultural Heritage Research Center.

Udstillingen kan efter Museum for Papirkunst ses på Telemarksgalleriet i Norge og derefter på Appleton Art Museum i Florida fra 16. november 2020 – 9.januar 2021.

Photo by Poul Nymark. Kunstnere, ambassadører fra Kina og Norge samt Kulturminister.

Photo by Poul Nymark. Kulturminister Mette Bock holder åbningstale.

Udstillingen er støttet af Spar Nord Fonden, Kulturministeriets Udlodningsmidler, ArtHouse Jersey og Jammerbugt Kommune.

 

21. september 2018 – 10. marts 2019

Over Jorden Under skildrer en helt almindelig dag i et søskendepars liv. Foto af Jacob Due.

Over Under Jorden af Theresa Maria Jessing. Jessing er uddannet illustrator, har udgivet flere bøger og er en dygtig og innovativ kunsthåndværker. Desuden er Theresa trendsetter med en unik evne til at formidle meningsfuldheden omkring temaer som økotrend, tid til refleksion og værdien i lavt materielt forbrug – Hun evner kort sagt, i billedlig form, at samle de store spørgsmål som i stigende grad begejstrer og engagerer dagens samfund og især de unge.
Theresa er allerede kendt af mange, men for noget ganske andet end papir. Theresa Maria Jessing er nemlig Bonderøven Frank Erichsens kone og bor på Kastaniegården som DR´s tv-seere har fulgt tæt de seneste 10 år.

I udstillingen ”Over Jorden Under”, skaber Theresa en forunderlig fortællende verden som inspirerer både store og små – en verden i papir, som viser en helt ny måde at anskue samspillet mellem mennesker, dyr og natur på.

Udstillingen vises fra 21.september 2018 – 10.marts 2019.

Udstillingen støttes af Kulturministeriets udlodningsmidler.

21. september 2018 – 10. marts 2019

Oplev papirets møde med geometriske former og farver: Herman Coppus på Museum for Papirkunst: Herman Coppus (1955) er uddannet på Academy of Fine Arts, Maastricht i Nederlandende.  Hans visuelle arbejder er inspirerede af moderne kunststrømninger som konstruktivisme og geometrisk abstraktion. Han har udviklet sit eget visuelle sprog, karakteriseret af et klart fokus på farve, rytme og lyseffekter. Et andet karakteristika er hans perfektionistiske tilgang til udførslen af kunstværkerne.

Udstillingen er åben fra 21. september 2018 – 10. marts 2019.

Udstillingen støttes af Kulturministeriets udlodningsmidler.

23. marts – 9. september 2018

Påskens hyggelige gækkebreve er en ældgammel tradition, som er helt unik for Danmark. Museum for Papirkunst fejrer traditionen!

I udstillingen ”Gækkebreve til …” kan du opleve et udvalg af historiske gækkebreve fra Nordjyllands Historiske Museums samling og få et særligt indblik i den folkekære påsketradition og dens udvikling igennem århundreder. I samarbejde med skolerne i Jammerbugt Kommune viser vi gækkebreve klippet af elever på 5. klassetrin.

Gækkebreve har været en dansk påsketradition siden 1700-tallet. Vi klipper og digter et lille brev med formålet at ’drive gæk’ med modtageren. Hvis modtageren ikke gætter afsenderen, kvitteres med et chokoladeæg eller et kys.

En vintergæk
En sommernar
En fugl foruden vinger
En lille ven som har dig kær
En kærlig hilsen bringer

PHOTO BY cDESIGN

23. marts – 9. september 2018

“Museum for Papirkunst bliver til” er en procesudstilling, der viser omdannelsen af en gammel erhvervsbygning til et kunstcenter.

I museets aktualitetsgalleri kan man i foråret og sommeren 2018 få et indblik i den gamle erhvervsbygnings transformation til Museum for Papirkunst. Ombyningen varetages af det Århusianske totalenterprisefirma Ambiente. Udstillingen består blandt andet af billeder og timelapse-videoer.

Tidligere udstillinger

Læs om Museum for Papirkunsts tidligere udstillinger.

Events

Museum for Papirkunst afholder årligt flere arrangementer.  Skriv dig op til nyhedsbrevet og modtag informationer om kommende events direkte i din indbakke eller følg med på Facebook hvor begivenheder løbende vil blive slået op.

Den Jammerligste, grufulde og onde papirklipsuge! Uhyggelige projekter i Papirværkstedet og farlig skattejagt…

Vær med når vi på Museum for Papirkunst klipper julepynt og laver julegaver. Kom i julestemning i værkstedet, hvor I kan lave fine julekugler, flettede hjerter, engle og meget mere. Vi klipper og fletter fra den 1. november til den 23. december.

Kom og vær med når Jammerbugtens smukkeste juletræ tændes på p-pladsen.

Oplev det stemningsfulde Luciaoptog med Hune kirkekor og naturbørnehaven på Museum for Papirkunst. Vær også med når vi tænder museets juletræ. Der er fri entré fra 10-11.

Mere information følger.

Besøg Museum for Papirkunst i mellemdagene og få ladet batterierne op til et nyt år. Vi har åbent fra den 27.-30. december fra 10-15.

På denne romantiske dag kan I købe en kærlighedsbillet som indeholder 2xentré og 2xkaffe+kage til 275,- (spar 10%).

Hvert år markeres Hans Christian Andersens fødselsdag på Museum for Papirkunst. Vi fejrer fødselsdag med oplæsning af et H.C. Andersen eventyr, og i værkstedet klipper vi spændende H.C. Andersen projekter. I museumsbutikken er der 10% på H.C. Andersen-produkter.

H.C. Andersen er født 2. april 1805 og vi fejrer således 215året for hans fødsel!

I Papirværkstedet laver vi påskepynt og klipper gækkebreve.

Vi fejrer International Slow Art Day på Museum for Papirkunst.

Kontakt

Kontakt

Har du spørgsmål vedrørende gruppebestillinger, omvisninger eller andet er du velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Presse

Museum for Papirkunst udsender løbende pressemeddelelser. Ønsker du at modtage pressemeddelelser fra Museum for Papirkunst? Send en mail til info@museumforpapirkunst.dk med oplysninger: dit navn, dit medie, email til modtagelse.

Nyhedsbrev

Privatpersoner kan skrive sig op til at modtage museets nyhedsbrev som udkommer ca. 12 gange årligt med information om nye udstillinger, events og meget mere.

×

Medarbejdere

Direktør Bit Vejle,              Psaligraf Administrationsleder Ditte,  Cand. Mag. Tourism Malene, museumsbutik Katja, papirværkstedet, museumsbutik, café
Christian, papirværkstedet, museumsbutik Lene, papirværkstedet, museumsbutik Gitte, café Poul, alt-mulig-mand
Emma, studiepraktikant Lea, studiepraktikant Pernille, studiepraktikant

Advokat Elsemette Cassøe, fhv. Politidirektør, fondsadministrator

Tina Midtgaard, kurator

Eirik Backer, Front end-developer

Gregers Olsen, udstillingsmontør

Ingolf Walther, udstillingsmontør

Steven Laffoley-Edwards, Lyssætningsspecialist

Erik Jondell, fhv. museumsdirektør og bestyrelsesmedlem ved Statens Museum for Kunst i Oslo

Gunnar Kjelland, udstillingsmontør

Medarbejdere

Præsentation af staben ved Museum for Papirkunst:

×

Bag museet

Museum for Papirkunst er grundlagt af Bit Denmark ApS i samarbejde med Den Almennyttige Fond for Psaligrafisk Kunst.

Bit Denmark ApS

Cvr. 30399772

Klitheden Nord 34

9492 Blokhus

Denmark

Selskabets ejere

Bit Vejle og Bit Vejles børn.

Zeleste Kolstad Vejle, kunsthistorie,Berkeley University California US og Oslo, Norge. Pt. ansat ved Sotheby’s i London.

Mathias Kolstad, magister i socialantropologi, Københavns Universitet.

Christopher Kolstad Vejle, leder for MaxByggs varehuse i Syd-Norge.

Selskabets bestyrelse

Bit Vejle, grundlægger

Advokat Odd-Einar Christophersen, bestyrelsesformand

Fhv. revisor Henning Studsgaard, bestyrelsesmedlem

Den Almennyttige Fond for Psaligrafisk Kunst

Cvr.: 39367491

Ilsigvej 2

9492 Blokhus

Denmark

Fondets bestyrelse

Bestyrelsesformand:

Advokat Anders Hjulmand, HjulmandKaptain

Bestyrelsesmedlemmer:

Direktør Torben Jeppesen, Odense Bys Museer

Borgmester Mogens Gade, Jammerbugt Kommune

Det kunstneriske advisory board udvælger særudstillinger til Museum for Papirkunst. Advisory boardet mødes en gang årligt og udvælger papirkunst, papirdesign og papirkunsthåndværk af højeste internationale klasse til udstilling.

Else Marie Bukdahl, Professor, kunsthistoriker, fhv. Rektor ved Københavns Kunstakademi

Anni G. Walther, fhv. direktør Utzon Centret

Anne Vilsbøll, papirkunstner

Joensuu Art Museum, Finland

Paparsbruk Museet, Sverige

Telemarksgalleriet, Norge

Museum for Papirkunst, Danmark.

Tak til alle der har støttet Museum for Papirkunst. Henvend dig og hør om mulighederne for at blive sponsor hos Museum for Papirkunst.

Bag museet

Museum for Papirkunst er grundlagt af Bit Denmark ApS i samarbejde med Den Almennyttige Fond for Psaligrafisk Kunst.

×

Ledige stillinger

Museumscafeen byder på et større udvalg af kolde og varme drikke, papirpyntede kager og tre forskellige slags let frokost. Flere gange i ugen tilberedes mad til større grupper.

Det er yderst vigtigt at café og køkken passes omhyggeligt og altid fremstår præsentabel og indbydende. Det er den caféansvarliges hovedopgave at sørge for, at gæster altid føler sig velkomne i cafeen. Du er en flittig arbejdsbi som ikke er bange for at tage fat og give en hjælpende hånd.

Du bliver lært grundigt op og er i kontinuerlig dialog med museets ledelse om driften af cafeen. Du bliver ansvarlig for opgaver som:

 • Rengøring af café og køkken
 • Kundebetjening, madlavning og servering
 • Kassebetjening og dagsopgørelse
 • Varebestilling til cafeen.
 • Egenkontrolprogram – følge og redigere.
 • Tilrettelægge gruppebesøg i samråd med besøgs- og administrationsleder.
 • Oplæring af andre medarbejdere i køkkenafdelingen.
 • Ad hoc rengøring og kundebetjening i resten af museet

Du:

 • Er serviceminded, smilende og imødekommende
 • Synes selv du har verdens bedste køkkenhygiejne
 • Tager ansvar og arbejder omhyggeligt og grundigt med de områder, der hører under dig.
 • Er glad for at holde orden og passe rengøringen
 • Har erfaring med køkken- og serveringsarbejde og bliver ikke stresset af travlhed.
 • Har erfaring med overholdelse af egenkontrolprogrammer
 • Har måske erfaring med kasse-betjening

Vi tilbyder:

 • Et stabilt arbejde med klare rammer
 • Åben og flad adgang til resten af organisationen med mange overlappende arbejdsopgaver
 • En skøn arbejdsplads med masser af glade gæster hver eneste dag og dejligt sammenhold blandt kollegaer.
 • Selvbestemmelse ift. arbejdstid.

Ansøgningsfrist: 
15. feb.

Samtaler afholdes i uge 10 og 11.

Start: 

 1. marts

Periode: 
ikke tidsbegrænset

Løn:

110.-/timen.

Arbejdstid:
Påregnet: I lige uger onsdag – fredag 11-15. I ulige uger: onsdag – torsdag 11-15 og lørdag + søndag 10-16. = 14 timer/ugen. Skiftende arbejdstimer ift. sæson – flere timer i højsæsonen (påske, juli, august).

Ansøgninger:
Ansøgninger til stillingen som Cafe- og køkkenansvarlig sendes til besøgs- og administrationsleder Ditte Ninn på ditte@museumforpapirkunst.dk med emnefelt ”Ansøgning til stillingen som caféansvarlig”. Spørgsmål til stillingen stiles ligeledes til Ditte enten via ovenstående mail eller på telefon 6012 9492 (tirs.-fre. 9-15).

Museum for Papirkunst tilbyder studierelateret praktik, fx indenfor markedsføring, butik eller udstilling.

Museum for Papirkunst er et nystartet museum som udelukkende har omdrejningspunkt omkring papirkunst, papirkunsthåndværk og papirdesign.  Vi udstiller papirkunst i verdensklasse og samarbejder med kulturinstitutioner, både i Norden og World Wide.

Praktikstillingen fordrer indsigt og interesse i samtidskunst og moderne kunst og kultur. Som praktikant vil du indgå i et lille men velfungerende team, der står for kunsthallens udstillinger og events. Læs mere nedenfor.

KOMMUNIKATIONSPRAKTIKANT
I kommunikationsafdelingen vil man bl.a. stifte bekendtskab med:

 • Opdatering af hjemmeside
 • Opdatering af sociale medier
 • Opsætning af online nyhedsbreve
 • Produktion af pressemeddelelser, nyheder og artikler
 • Design og produktion af flyers og plakater
 • Kommunikative ad hoc-opgaver
 • Produktion af infofilm


Hvad kræver det af dig?

Du er i gang med en videregående uddannelse, gerne indenfor det kommunikative felt, og praktikforløbet indgår som del af uddannelsen. Det er fordel, hvis du har interesse for og viden om samtidskunst, men det er ikke en forudsætning.

Du skal være erfaren bruger af sociale medier, særligt Facebook og Instagram, ligesom du helst skal have erfaring med design og billedbehandling og også gerne InDesign.

Samtidig skal du kunne skrive grammatisk korrekt, formulere dig godt på både dansk og engelsk, være en superbruger af Office-pakken og have modet til at kaste dig over en masse nye opgaver – specielt inden for digital kommunikation.

UDSTILLINGSPRAKTIKANT
Til vores udstillingsafdeling søger vi en dygtig og alsidig kollega, der især kommer til at beskæftige sig med opgaver indenfor flg. områder:

 • Research og planlægning
 • Udstillingsproduktion
 • Realisering af udstillinger og afvikling af events
 • Formidling
 • Administration


Hvad kræver det af dig?

Vi forestiller os, at du er i gang med en videregående uddannelse indenfor kunst og kultur (fx kuratoruddannelse, kunsthistorie, visuel kultur, moderne kultur) og at praktikforløbet i museet indgår som del af uddannelsen. Du skal have interesse for og også meget gerne viden om samtidskunst, og det er en fordel, hvis du har erfaring med produktion af udstillinger eller events.

Stillingen som udstillingspraktikant er meget alsidig, og du vil komme til at have ansvar for flere forskellige projekter, som regel samtidig. Vi søger derfor en initiativrig person, der kan arbejde selvstændigt, samvittighedsfuldt og struktureret. Du har øje for detaljer, men mister aldrig overblikket og er ikke er bange for også at smøge ærmerne op og hjælpe os med de mange ad hoc opgaver, der også er en del af hverdagen i museet. Du er tillige god til at kommunikere, både skriftligt og mundtligt, og mestrer dansk såvel som engelsk.

Som praktikant kan vi tilbyde dig:

 • En masse erfaring med spændende, studierelaterede opgaver.
 • Mulighed for at få den arbejdsrelaterede erfaring, som der er brug for i dit fremtidige arbejdsliv.
 • At du bliver en del af et passioneret team.

Praktisk info om ansættelse og ansøgning 

Ansøgningsfrist: 
Løbende.

Start: 
Løbende.

Periode: 
Minimum 3 måneder.

Antal timer:
Der er tale om ca. 30 timer / 4 dage om ugen, men vi tager selvfølgelig hensyn til praktikantens forpligtelser i forhold til studiet fx. projekter og eksaminer.

Løn: 
Stillingen er ulønnet.

Ansøgninger:
Ansøgninger til stillingen som kommunikationspraktikant og udstillingspraktikant sendes til direktør Bit Vejle: bit@papercutart.no

For spørgsmål angående stillingen kan du ringe på 21696740.

Museum for Papirkunst modtager gerne virksomhedspraktikanter. Send os en ansøgning, kom ind forbi eller ring til os. Vi forventer at du er serviceminded, venlig, mødestabil og flydende i dansk og engelsk. Alle kompetencer er velkomne til at søge, som oftest har vi brug for kompetencer indenfor: grafisk fremstilling; salg og kundeservice; køkken og café; teknik; event-management; rengøring og vedligehold. Vi modtager løbende praktikanter.

 

 

Ledige stillinger

På Museum for Papirkunst søger vi løbende nye talenter. Her opslås ledige stillinger og du kan også læse om mulighederne for praktik hos os.